کرونا چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟

در این وبلاگ با اخبار پزشکی روز اشنا می شوید

جمعه ۱۴ اردیبهشت ۰۳

کرونا چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟

۱۰,۰۹۴ بازديد


کروناویروس
یک خانواده بزرگ ویروس است که در انواع پستانداران و پرندگان یافت می شود. این ویروس ها می توانند طیف وسیعی از بیماری ها، از عفونت های خفیف تنفسی گرفته تا بیماری های جدی تر مانند سندرم حاد تنفسی حاد (SARS) یا سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) را در انسان ایجاد کنند.

کروناویروس های قابلیت انتقال از حیوان به انسان را نیز دارند. به عنوان مثال گفته می شود اولین بار ویروس سارس از گربه و ویروس مرس از شتر به انسان منتقل شده است. مانند سایر عفونت های تنفسی، کرونا ویروس ها نیز می توانند از طریق تماس با مایعات بدن مانند بزاق ، خون یا ادرار از شخص به فرد دیگر منتقل شوند. دانشمندان هنوز به طور قطع منشا ویروس کوئید 19 را اعلام نکرده اند.

در حال حاضر ، دقیقاً مشخص نیست که COVID-19 چقدر مسری است. با این حال، تا زمان پیدا شدن واکسن یا درمانی برای این ویروس عجیب، انجام برخی از  اقدامات محافظتی اساسی می تواند از شما و اطرافیانتان در برابر آلوده شدن به آن محافظت کند.

علائم و نحوه تشخیص ابتلا به کرونا ویروس

ارائه دهندگان خدمات بهداشتی می توانند با انجام یک معاینه فیزیکی، در نظر گرفتن تاریخچه پزشکی و انجام آزمایشات آزمایشگاهی، از جمله آزمایش خون، تست خلط یا سواب گلو، وجود کروناویروس در بدن را تشخیص دهند. افرادی که به تازگی به چین سفر کرده اند یا با کسی که آلوده به ویروس بوده ارتباط نزدیکی داشته اند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

علائم کروناویروس مشابه سایر عفونت های تنفسی از جمله سرماخوردگی است. برخی از علائم شایع عبارتند از:

  • تب
  • تنگی نفس
  • سرفه کردن
  • آبریزش بینی
  • سردرد
  • تنفس دشوار
  • گلو درد
  • درد قفسه سینه

در موارد شدید و جدی، کروناویروس ممکن است باعث مشکلات جدی تری از جمله ذات الریه، نارسایی کلیه، سندرم حاد تنفسی حاد یا حتی مرگ شود.

آمار درباره کرونا

قبل از بررسی اقدامات پیشگیرانه، بیایید نگاهی به اعداد و ارقام مربوط به این ویروس بیندازیم.

  • تا تاریخ 27 فوریه سال 2020 (هفتم اسفند)، 82294 مورد COVID-19 تأیید شده که 95 درصد از این موارد در چین بوده است.
  • آمار جهانی مرگ و میر ویروس تا این تاریخ، 2804 مورد بوده است.
  • تا تاریخ یاد شده این ویروس خودش را به 46 کشور رسانده است، به غیر از چین، کشورهای کره ، ایتالیا ، ژاپن و ایران کشورهایی هستند که از لحاظ شیوع ویروس در صدر می شوند.
  • نشانه‌های ابتلا به ویروس می ‌توانند بین ۲ تا ۱۴ روز پس از ابتلا پدیدار شوند.
  • بدون اقدامات مهارکننده مانند قرنطینه، تخمین زده می شود که یک فرد آلوده بتواند ویروس را در 1.5-3.5 نفر گسترش دهد.
  • اگرچه ویروس می تواند هر کسی را آلوده کند، اما مرگ و میر ناشی از ابتلا به آن با افزایش سن افزایش می یابد.
  • به عنوان مثال، کسانی که دهه 50 زندگی خود را تجربه می کنند، سه برابر بیشتر از کسانی که در دهه 40 قرار دارند، در اثر ابتلا به کرونا می میرند. این در حالی است که میزان مرگ و میر در بزرگسالان بالای 80 سال، نزدیک به 15 درصد گزارش شده است.
  • سازمان جهانی بهداشت 15 آزمایشگاه تشخیص COVID-19 را در سراسر جهان از جمله کشورهایی مانند استرالیا، سنگال، فرانسه، روسیه، هند و ایالات متحده منصوب کرده است.

درمان پزشکی آینده برای کرونا

به گفته مراکز کنترل و پیش ‌گیری بیماری ‌ها، در حال حاضر هیچ درمان خاصی برای کوئید 19 وجود ندارد. آن‌ هایی که آلوده شده‌ اند باید مراقبت پزشکی دریافت کنند تا به کاهش علائم کمک کنند، که ممکن است شامل مراقبت برای حمایت از عملکرد اندام‌های حیاتی در موارد شدیدتر باشد.

به طور کلی هیچ درمان تأیید نشده برای کرونا ویروس ها وجود ندارد و تعداد بسیار کمی از داروهای ضد ویروسی مؤثر واقع می شوند. علاوه بر این، ساخت داروهای جدید می تواند به سرمایه گذاری گسترده از نظر زمان، پول و منابع نیاز داشته باشد، که این می تواند پیدا کردن روش های درمانی در برابر COVID-19 را به چالش بکشد.

در همین زمان، محققان با استفاده از داروهای موجود برای درمان عفونت ‌های جدید مثل کرونا ویروس، آزمایش کرده ‌اند. طبق گزارشی که اخیراً در مجله پزشکی نیو انگلند منتشر شده است، پزشكان در مركز پزشكی در واشنگتن مجوز FDA را برای معالجه كروناویروس با استفاده از یک درمان ضد ویروسی تحقیقاتی كه در ابتدا برای درمان ابولا طراحی شده بود دریافت كردند. بعد از گذشت 8 روز بستری، وضعیت بالینی بیمار بهبود یافت و از شدت علائمی مانند سرفه و تب کاسته شد.

اگرچه به تحقیقات و آزمایشات انسانی بیشتری نیاز است، اما در مطالعات آزمایشگاهی مشخص شده که این درمان جدید می تواند باعث کاهش رشد کرونا ویروس برای کمک به کنترل عفونت ها شود. سایر داروهای ضد ویروسی، از جمله لوپیناویر / ریتوناویر، که دارویی است که برای درمان HIV استفاده می شود، نیز مورد بررسی قرار می گیرند.

علاوه بر ساخت داروهای ضد ویروسی برای درمان کرونا ویروس، سایر سازمان ها به دنبال یافتن راه حل هایی برای کمک به مهار و جلوگیری از شیوع بیماری هستند. برای مثال ، انستیتوی ملی آلرژی و بیماریهای عفونی شروع به انجام آزمایشات بالینی بر روی روش های درمانی مبتنی بر آنتی بادی کرده است تا در وهله اول از ورود ویروس و آلوده شدن سلول ها جلوگیری کند.

منبع: کرونا چیست

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
nn